Stationsstraat 73

Bezoek ook:

deurnewiki.nl    docudeurne

Vrijwilligers gevraagd!

Op korte termijn zijn wij op zoek naar:

Bestuursleden

Drie bestuursleden hebben aangegeven hun bestuurslidmaatschap bij de komende ALV en/of in de ALV van 2022 te beŽindigen. Alle drie hebben ze al een respectabele staat van dienst en ook hun leeftijd speelt hierbij een grote rol.
Op dit moment hebben we zes bestuursleden en één vacature. We hebben dus minimaal 4 personen nodig, die hun inzet voor het bestuur willen plegen. Het zou jammer zijn als onze bloeiende vereniging door een gebrek aan bestuursleden langzaam maar zeker richting afgrond zou glijden. Belangstellenden kunnen zich melden bij de voorzitter Jan Adriaans of bij het secretariaat.

Webmaster

De laatste jaren is Annemarie Evers-Reuver onze webmaster. Alle berichten, artikelen en dergelijke worden door haar op de website geplaatst. Daarnaast verzorgt zij ook maandelijks de nieuwsbrief. Ook beheert zij de social media accounts van de heemkundekring (Facebook, Twitter en Instagram). Door haar drukke werkzaamheden kan ze wel wat hulp gebruiken en daarom zijn wij op zoek naar iemand die samen met haar de taken wil uitvoeren.
Wilt u weten wat een webmaster zoal doet? Neem dan contact op met Annemarie op via 06-40 89 22 18.
Belangstelling? Stuur dan een mail naar het secretariaat.

Project Historische Geografie

Na de Algemene Ledenvergadering 19 februari 2020 heeft Peter van den Berk een presentatie gegeven over het project Historische Geografie. Een boeiend project voor iedereen die geÔnteresseerd is in de geschiedenis van zijn of haar dorp op microniveau. Hoe waren vroeger de kavelgrenzen? Wie was de eigenaar van het perceel, waar u nu woont? Op de website  www.HistorischeGeografieBrabant.nl  kunt u al nagaan wat er allemaal mogelijk is. De blauwe gemeenten zijn geheel of gedeeltelijk al in beeld gebracht.
allemaal mogelijk is. De blauwe gemeenten zijn geheel of gedeeltelijk al in beeld gebracht.
De basis is de kadasterkaart uit 1832. Veel informatie is inmiddels uitgezocht. Het overgrote deel van deze informatie moet echter nog in de systemen ingevoerd worden. En daarvoor zoeken we mensen die hiervoor de handen uit de mouwen willen steken.
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Peter van den Berk via  peter.vd.berk@gmail.com  of telefonisch 0493-3179 20.
Wilt ook u een steentje bijdragen? Stuur dan een mail naar  secretaris@heemkundekringdeurne.nl .