Werkgroepen Tuin en Heemhuis

Werkgroep Tuin

De werkgroep Tuin van onze heemkundekring onderhoudt onze achtertuin met speciale aandacht voor planten die vroeger tuinen sierden en nu bijna niet meer voorkomen.

De 'oude' planten worden zo nodig in perkjes met buxus of andere vakverdelingen gezet om orde, rust, vorm, structuur en harmonie te creŽren.

De tuin heemhuis april 2012

De heemtuin in de zomer van 2015

Daarnaast wordt gelet op variatie in kleur en hoogte van de planten. Hans van Dreumel geeft elke twee maanden advies over nieuwe aanplant en het snoeien van bomen en struiken.  In principe is de werkgroep Tuin elke veertien dagen met alle vrijwilligers in de tuin aan het werk. Het planten van zomergoed en gecultiveerde bloemen wordt zoveel mogelijk beperkt.

Tussenpersoon namens het bestuur:

• Leny Hendriks

Werkgroep:

• Contactpersoon Wim Boerekamp
  • Annie Biemans
  • Martha van Berlo
  • Toos Heinsbergen
  • Eimert Swinkels

Werkgroep Heemhuis

De werkgroep Heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling pleegt onderhoud aan het heemhuis, de bijgebouwen, installaties en het terrein en houdt het Heemhuis schoon. Ook verstrekt de werkgroep hand- en spandiensten aan andere werkgroepen die van ons Heemhuis gebruik maken. Verder verzorgt deze werkgroep de inkoop van voorraden t.b.v. de keuken, zoals koffie, thee en peperkoek.

Vrijwilligers bezig met het onderhoud

Tussenpersoon namens het bestuur:

• Thom van der Straaten

Werkgroep:

Deze werkgroepen zijn op zoek naar meer vrijwilligers. Graag aanmelden bij contactpersoon Theo van Daele of bij de tussenpersoon van het bestuur. Binnenlopen bij het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 kan ook

Gastvrouwen en -heren

Elke tweede en vierde zondag van de maand zijn van 14.00 tot 17.00 uur drie vrijwilligers aanwezig om bezoekers van het Heemhuis met de wisseltentoonstellingen, de Archeologiekelder en de Oudheidkamer op zolder te ontvangen. De vrijwilligers zijn volgens een wisselrooster aanwezig. Het rooster is te vinden in de linkerkolom van de pagina Agenda. Bij onverwachte verhindering worden de vrijwilligers geacht tijdig van dienst te ruilen met een collega en deze dienstruil door te geven aan de contactpersoon.

Tussenpersoon namens het bestuur en tevens contactpersoon: Leny Hendriks

• Jan Adriaans