Werkgroepen Tuin en Heemhuis

Werkgroep Tuin

Belangrijkste doelstelling van de werkgroep Tuin van heemkundekring H.N. Ouwerling is om in de achtertuin van het heemhuis planten bij elkaar te brengen en laten gedijen die vroeger de tuinen sierden en die bijna niet meer voorkomen.

De 'oude' planten worden zo nodig in perkjes met buxus of andere vakverdelingen te zetten om orde, rust, vorm, structuur en harmonie aan te brengen met geledingen.

De tuin heemhuis april 2012

De heemtuin in de zomer van 2015

Hoge en lage planten met kleurvariaties aanbrengen, groeperen en originaliteit inbrengen.Hans van Dreumel zal elke twee maanden advies geven over nieuwe aanplant van bloemen, planten en struiken en snoeien daarvan.

In principe is de werkgroep Tuin om de veertien dagen met alle vrijwilligers samen in de tuin aan het werk. Het planten van zomergoed en gecultiveerde bloemen wordt zoveel mogelijk beperkt.

Tussenpersoon namens het bestuur:

• Leny Hendriks

Werkgroep:

• Contactpersoon Wim Boerekamp
  • Annie Biemans
  • Toos Heinsbergen
  • Eimert Swinkels

Werkgroep Heemhuis

De werkgroep Heemhuis van heemkundekring H.N. Ouwerling pleegt onderhoud aan het heemhuis, de bijgebouwen, installaties en het terrein en houdt het schoon. Ook verstrekt de werkgroep hand- en spandiensten aan andere werkgroepen die van het heemhuis gebruik maken. Verder verzorgt deze werkgroep de inkoop van voorraden t.b.v. de keuken zoals koffie, thee en peperkoek.

vrijwilligers bezig met het onderhoud

Heemhuis beheer namens het bestuur:

• Thom van der Straaten

Werkgroep:

Deze werkgroepen zijn op zoek naar meer vrijwilligers. Graag aanmelden bij bestuurslid Theo van Daele of bij de contactpersoon van de werkgroep. Binnenlopen bij het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 kan ook

Gastvrouwen en -heren

Elke tweede en vierde zondag van de maand zijn van 14.00 tot 17.00 uur drie vrijwilligers aanwezig om bezoekers van het Heemhuis en de wisseltentoonstellingen te ontvangen. De dertig vrijwilligers zijn volgens een wisselrooster aanwezig. Het rooster is te vinden in de linkerkolom van de pagina Agenda. Bij onverwachte verhindering worden de vrijwilligers geacht tijdig van dienst te ruilen met een collega en deze dienstruil door te geven aan de contactpersoon.

Tussenpersoon namens het bestuur en tevens contactpersoon: Leny Hendriks

• Jan Adriaans