logo

Slingermarkt Koningsdag 2019 

Ook dit jaar was onze Heemkundekring weer present op de Slingermarkt ter gelegenheid van Koningsdag. Er was ons een prima plaats toebedeeld aan het begin van de Stationsstraat voor de winkel van Juwelier van Hooff. 

 

De weersomstandigheden waren verre van ideaal met af en toe zon, maar verder veel regen en zelfs hagelbuien. De belangstelling voor de slingermarkt was dan ook maar matig. Vanwege de slechte weersomstandigheden konden we maar beperkt artikelen in de kraam leggen. Wel hebben we bezoekers zoveel mogelijk geattendeerd op onze activiteiten, een stem op ons bij de Rabobank Clubactie en natuurlijk de prijsvraag.

 

Het te raden object kwam deze keer niet uit eigen huis, maar was elders geleend. Het bleek een erg onbekend object te zijn. De meningen van bezoekers liepen uiteen van het binden van korenschoven tot een tang om varkens bij slachten in bedwang te houden. Geen van de 13 deelnemers kenden het juiste doel van het voorwerp, zodat er geen prijs te vergeven was.

 

Het voorwerp was een klem, die gebruikt werd om mutsert (takkenbossen) bij elkaar te houden, zodat de mutsert met een twijg bij elkaar gebonden kon worden. Later werd daarvoor vaak een ijzerdraad gebruikt. 

 

Jos Thijssen