logo

Sjef van der Voort - een veelzijdig kunstenaarSjef van der Voort (11 maart 1914 – 9 juni 1990), zoon van fotograaf, huis-en decoratieschilder Cor van der Voort, groeide op in Deurne, de plaats die hem bleef trekken, gezien de vele schetsen die hij maakte van deze omgeving en getuige zijn voorkeur voor de toenmalige Vierspan om te exposeren.
Sjef van der Voort studeerde aan het Institut supérieur de Peinture de Bruxelles, waar hij in 1933 afstudeerde als beste van zijn jaar. Het leverde hem een gouden medaille en een driejarige stageplaats in Parijs op.
Na zijn stageperiode in Parijs zwierf Sjef van der Voort verder Frankrijk in. Zijn tochten brachten hem tot in Saint-Gaudens (Haute Garonne), een plaats die hém en enkele Deurnese vrienden in de eerste oorlogsmaanden een veilig onderdak zou bieden, nadat een poging om naar Engeland te vluchten was mislukt. De rest van de oorlog zat Sjef ondergedoken in Honthem (Limburg).

Deze tentoonstelling, een bloemlezing uit zijn enorme hoeveelheid tekeningen, toont behalve mooie en vakkundige afbeeldingen, ook voorstudies voor schilderijen en glas-in-loodontwerpen.
Gedurende de looptijd van deze expositie wordt het boek: "Sjef van der Voort, de queeste naar de vader achter de kunstenaar” in het Heemhuis te koop aangeboden voor de gereduceerde prijs van € 20,00.

Zondag 13 maart 14.30 uur wordt de tentoonstelling ingeleid door Marcel van der Voort.
Deze boeiende expositie in het Heemhuis aan de Stationsstraat 73 te Deurne loopt van 13 maart 2022 tot en met 28 augustus 2022 en is iedere tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en dinsdags van 19.00 tot 21.00 uur te bekijken.

Openingswoord bij tentoonstelling