logo

Project Historische Informatieborden Liessel

In Liessel zijn informatieborden geplaatst bij objecten die van historische betekenis waren in het verleden of dat nu nog zijn. De laatste borden zijn in januari geplaatst, waardoor het totaal van de borden in Liessel nu op welgeteld 43 borden komt.

Op de borden is een QR-code opgenomen. Via die code kom je terecht op de website van DeurneWiki waar meer informatie over het betreffende object te vinden is. Op de website www.deurnewiki.nl is beschreven welke borden er zijn geplaatst, waar ze staan en over welk onderwerp informatie op het bord te lezen is. Je kunt de beschrijving vinden door bij ‘zoeken’ in te vullen: historische informatieborden. 

Voor het project zijn subsidies ontvangen van Cultuurfonds gemeente Deurne en van 't Lijssels Potje. Voor dit project is, in opdracht van de Dorpsraad Liessel, een werkgroep opgericht. In deze werkgroep zaten ook enkele leden uit Liessel van onze Heemkundekring. De staanders voor de borden, die in de grond zijn geplaatst, zijn door Martien Welten uit Liessel gratis geleverd. geleverd. 

Op zaterdagmiddag 30 maart vindt om 14.00 uur bij de Kastanje de feestelijke afsluiting van het project plaats: De werkgroep levert het project op en draagt het over aan de Dorpsraad. Na wat toespraakjes wordt door wethouder Biemans van gemeente Deurne één bord symbolisch onthuld en tot slot kunnen de aanwezigen nog wat napraten in de Kastanje. Iedereen is van harte welkom!