logo


Onthulling herdenkingsbord Jules de Corte 25 juni 2022

Bij deze willen wij u informeren over de realisatie van een informatiebord bij de woning Geldersestraat 9 te Helenaveen.
Rond 1865 stonden er in dit gebied al woonhuizen. In 1894 werd dit woonhuis gebouwd met een daarbij horende boerderij. Het boerderijgedeelte werd in 1916 afgesplitst van het woonhuis. Hier op de hoek van de Geldersestraat en de Koolweg stond in het verleden ook een tabaksschuur. Het huis is een gemeentelijk monument. 

De in 1924 in Deurne geboren Jules de Corte woonde vanaf 1973 tot aan zijn overlijden in 1996 in het huis Geldersestaat 9, waar hij in alle rust vaak tot diep in de nacht keihard werkte aan zijn talloze composities. Dit huis is nog steeds geheel aan muziek gewijd getuige de muzieksymbolen in de poort en de klokken aan de achtergevel. Heemkundekring H.N. Ouwerling heeft zich op initiatief van de bewoners Willem-Jan en Grace van der Sanden ingespannen om dit stukje geschiedenis zichtbaar te maken. 

Bij de woning Geldersestraat 9 wordt een informatiebord geplaatst, waarop het een en ander over deze woning en de vroegere bewoner Jules de Corte wordt vermeld. Dat bord wordt op zaterdag 25 juni 2022 om 11.00 uur door wethouder van den Berg en Ernst de Corte (zoon van Jules) onthuld. Uiteraard bent u als lid van onze heemkundekring welkom om deze onthulling bij te wonen. Bij deze nodigen wij u bij daarvoor van harte uit. Voor meer informatie over deze locatie verwijzen wij u naar DeurneWiki: https://www.deurnewiki.nl/wiki/index.php?title=Geldersestraat_9