Stationsstraat 73

Bezoek ook:

deurnewiki.nl    docudeurne

Nieuws

Op de hoogte blijven? Als lid van de heemkundekring krijgt u maandelijks de nieuwsbrief in uw mailbox!

03-10-2020
Rabo ClubSupport start 5 oktober
Ook dit jaar hebben wij uw stem hard nodig! Bent u lid van de Rabobank? Dan kunt u vanaf 5 oktober uw stem uitbrengen. Dit jaar gaat dat anders dan voorgaande jaren. Hoe? Dat leest u hier >>

30-08-2020
Grafheuvels in het Zandbos
Een verslag van het veldonderzoek in het Zandbos door Ria Berkvens, Louis Litjes en Theo Gielen. >> lees hier verder

01-08-2020
Aandacht voor zomerexpositie Peelrandbreuk bij de Ossenbeemd
Van 16 juli tot en met 13 september kunnen bezoekers van de Ossenbeemd terecht in het bezoekerscentrum voor de expositie over de Peelrandbreuk.
Meer informatie >>

01-07-2020
Kaartexpositie hal gemeentehuis

Vanaf begin juli is er in de hal van het gemeentehuis een expositie van historische kaarten. Het kaartmateriaal is door enkele van onze leden aangeleverd. De opzet en uitvoering is door onze Heemkundekring georganiseerd. Dit uiteraard met medewerking vanuit het gemeentehuis. Misschien ook voor u een idee om eens een kijkje te gaan nemen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

01-07-2020
Collectie Klaas Hendriks missionaris

Ons lid Klaas Hendriks ontving van een neef een groot aantal brieven en fotoalbums, afkomstig van zijn naamgenoot en heeroom Klaas Hendriks, een in Deurne geboren missionaris van het Heilig Hart op de Filipijnen. De correspondentie, die loopt vanaf 1923, zijn eerste jaar op het klein seminarie in Tilburg, tot kort voor zijn vroegtijdig verdrinking in 1950, geeft een fraaie en unieke inkijk in het priesterstudent- en missionarisleven van 70 tot 100 jaar geleden. Daarnaast bevat de collectie veel informatie over het familieleven van de missionaris. Al eerder had onze Klaas, lid van de werkgroep documentatie, de beschikking over de dagboekaantekeningen van zijn heeroom en zette die op Docudatadeurne. Ook alle brieven worden door Klaas getranscribeerd en op Docudatadeurne gezet. De hele collectie wordt dan geschonken aan de heemkundekring. Bent u lid van de heemkundekring? Dan kunt u nu al het dagboek en een deel van de brieven lezen op Docudatadeurne onder collectie Klaas Hendriks missionaris.

20-05-2020
Het heemhuis is tot 1 september 2020 gesloten. Alle activiteiten zijn afgelast.

23-02-2020
Boek over Watermolens in Noord-Brabant
Op vrijdag 21 februari 2020 werd bij de Kilsdonkse watermolen het boek Watermolens in Noord-Brabant gepresenteerd. Voor dat boek werd het leeuwendeel aan research verricht door ons in de zomer van 2013 te vroeg overleden zeer gewaardeerd lid Wiro van Heugten. Lees meer >>

23-02-2020
Oproep voor liefhebbers van cartografie
Bent u ge´nteresseerd in de geografie van Deurne? En actief op Facebook? Thijs Huizing, lid van onze heemkundekring heeft een (besloten) Facebook-groep aangemaakt, waarin hij cartografie deelt met andere ge´nteresseerden. U kunt het lidmaatschap van deze groep aanvragen via V&G.Deurne. Geen lid van Facebook maar wel belangstelling? Neem dan contact op met Thijs Huizing via genx4you@icloud.com.

Expositie in het Dinghuis

De oudheidkamer heeft vier vitrines mogen inrichten in de bovenzaal van het Dinghuis met als thema: De geschiedenis van het Dinghuis en de kasteelbrand van 1944. De vitrines zijn te bezichtigen tijdens openingsuren van het Dinghuis.

Werkgroep Oudheidkamer

Bent u op zoek naar eerder nieuws? Kijk dan in het archief >>