logo

Neerkant Herdenkt zondag 27 oktober 2019 

Op zondag 27 oktober 2019 heeft de projectgroep Neerkant Herdenkt een mooi programma opgesteld rondom de  bevrijding van Neerkant in 1944. 

13.30 uur - Wagenspel op het bordes van de Sint Willibrorduskerk. Door theatergroep Neerkant wordt de evacuatie en de bevrijding van Neerkant uitgebeeld. 

14.00 uur - Kerkdienst met als thema 'Vrijheid is veel waard'. Ter herdenking aan 75 jaar bevrijding van Neerkant en alle gevallenen ( inwoners van Neerkant en alle gesneuvelde militairen). 

Direct na deze kerkdienst openen pastoor Janssen en wethouder Biemans de foto expositie van de mobilisatie 1939-1940 en de verwoeste kerken in onze regio. Deze expositie bestaat uit 6 panelen die in totaal 30 vierkante meter beslaan. Heemkundekring H.N. Ouwerling verzorgde de foto's hiervoor.

In museum 'Techniek met een ziel' wordt de expositie van Neerkantse kunstenaars geopend. Deze expositie bevat impressies over de Tweede wereldoorlog.

Aansluitend wordt nogmaals het wagenspel opgevoerd van theatergroep Neerkant. 

U bent van harte uitgenodigd om deze dag samen met ons te beleven! 

Projectgroep Neerkant Herdenkt 

Evacuatietocht

  • De expositie in de kerk in Neerkant is geopend op zondag 3,10 en 17 november van 13.30 uur tot 16.30 uur en verder op afspraak. 
  • De expositie in het museum is te zien tijdens de gebruikelijke openingstijden.