logo

Middagexcursie naar Erp 5 oktober 2019  

Op zaterdag 5 oktober 2019 organiseert de werkgroep "Lezingen en excursies” een bezoek aan het Emaillemuseum 'Het Kleine Aadal' in Erp. 

 

Het museum

Het museum toont emaillewerk in al zijn variëteiten. Van potten, pannen, voorraadbussen, lepelrekken, oliestellen, emmers tot reclameborden. Het emaille is onder andere van de van de bekende fabrieken Dru, BK en de Kat. Er zijn meerdere loodsen met dit vrolijke bonte materiaal die we hoogstwaarschijnlijk niet allemaal kunnen bezoeken, maar we gaan ons best doen! 

 

Verder heeft het museum nog een tentoonstelling van oud servieswerk en zijn er verschillende poppenhuizen te bewonderen.  Wim van Heeswijk en Mieke van Duijnhoven leiden u graag rond.

 

Aanmelding en kosten

Mieke en Wim willen graag weten hoeveel gasten zij kunnen verwachten in verband met de koffie, koek en het aantal benodigde gidsen. 

Wilt u mee met deze excursie? Meld u dan vóór 1 oktober aan bij Thom van der Straaten door een mail te sturen naar iuzu47bw@hetnet.nl.

De entree bedraagt €7,-, is inclusief koffie of thee met wat lekkers en betaalt u bij het museum.

 

Vervoer

Wij gaan allemaal op eigen gelegenheid naar Erp. Wij verwachten u daar rond 13.45 uur, de rondleiding begint om 14.00 uur. Heeft u geen eigen vervoer? Neem dan contact op met Thom v.d. Straaten. Wij proberen dan het vervoer voor u te regelen. 

 

Waar moet u zijn?

Het adres waar we op 5 oktober om kwart voor 2 verwacht worden is Hoek 7, 5469 NK  Erp.  

 

Meer informatie

Voor wie alvast wat meer wil zien: op de website van Museumkring Peelland staat een link naar een filmpje van de tv-uitzending (2015) 'Man bijt hond' over het museum.  

 

Wij hopen op een flinke opkomst!  

Werkgroep lezingen en excursies