logo

Kerkdorpen

Op de linkerpagina krijgt u een keuze van de verschillende kerkdorpen van Deurne met een verwijzing naar DeurneWiki.

Peter Vink had onderstaand logo voor zijn wekelijkse krantenrubriek . Aanvankelijk verscheen deze rubriek in de Helmondse Courant. Vanaf 1958 publiceerde hij in het regionale weekblad De Traverse en sinds april 1985 publiceerde hij ook onder deze naam in het Weekblad voor Deurne. In deze rubriek behandelde hij allerlei Deurnese onderwerpen. De 8 kerktorens die te zien zijn van links naar rechts: Vlierden, Liessel, Helenaveen, Sint-Jozefparochie, Deurne, Neerkant, Zeilberg en Walsberg.

 

 

Zeilberg was eerst een buurtschap en later een kerkdorp in de gemeente Deurne. Door uitbreiding van  Deurne is de Zeilberg nu een oostelijke wijk geworden.
 Klik met uw muis op de afbeelding voor een vergroting

Zeilberg is in de loop der jaren met Deurne aaneengegroeid, maar de inwoners vinden Zeilberg nog steeds een eigen dorp. Zij waren dan ook verheugd dat de gemeente Deurne  in 1989 bij de viering van het 75-jarig bestaan van Zeilberg als parochie, als cadeautje de plaatsnaamborden terugplaatste. Dat waren weliswaar witte plaatsnaamborden onder het blauwe plaatsnaambord van Deurne, wijkborden dus. In 2009 kreeg de Zeilberg eigen blauwe plaatsnaamborden waardoor het een aparte bebouwde kom van Deurne werd.
Het kerkdorp dat in 2014 100 jaar bestaat. Voor de activiteiten rond het 100-jarig bestaan kunt u een kijkje nemen op de website Zeilberg 100 jaar.

Ook de Sint-Jozefparochie en Walsberg worden als wijken beschouwd en niet als zelfstandig kerkdorp.


...>Interne link naar de wijken