logo

Heemkunde in de klas 2019

 

In de maanden maart en april werd een bijzonder educatief project door onze heemkundekring H.N. Ouwerling uitgevoerd. Vrijwel alle basisscholen van de gemeente Deurne kregen namelijk bezoek van twee leden van onze vereniging. Zij mochten een lesuur vullen met informatie en verhalen over heemkunde; het veranderende leven van vroeger naar nu, oude voorwerpen en foto's, dialect, afstamming en naamgeving, DeurneWiki, enz. enz.  

Iedere klas werd door twee van onze leden bezocht, die hun verhaal vertelden aan de hand van een powerpointpresentatie. Er was voldoende gelegenheid voor de kinderen om vragen te stellen en daarvan maakten ze veel en enthousiast gebruik. 

Deze volgende heemkundekringleden maakten het project tot een succes: Leo van Berlo, Jan van Lierop, Theo van Daele, Leny Hendriks, Hans van Hoek, Rob Berkvens, Loes van den Heuvel, Henk Verstappen, Cor Slaats, Louis Litjens, Hetty van Hoek-Goossens, Pieter Koolen, Jan Adriaans en Theo Gielen. 

Op 11 april vond een evaluatiegesprek plaats, waarbij natuurlijk verbeterpunten naar voren werden gebracht, maar waar iedereen uiteindelijk heel positief gestemd was. 

Mocht je onze werkgroep Educatie willen versterken dan ben je van harte welkom! 

Werkgroep Educatie

Pieter Koolen