logo

Gezellige opening tentoonstelling 'Handarbeid'

 

Zondag 26 mei rond 14.00 uur was het al een gezellige drukte in het heemhuis. Erg verrassend was dat zowat de helft van de kunstenaars acte de présence gaven samen met hun partner en sommige met hun kinderen. Het werd voor hen, gelet op de hartelijke begroetingen, een fijn weerzien. 

Rob Berkvens heette iedereen namens de werkgroep van harte welkom. Hij vond de samenwerking tussen de werkgroepleden en de deelnemende kunstenaars één groot plezier. De spontane positieve reacties op de oproep tot deelname was hartverwarmend.  

Nelly van Rijt was uitgenodigd om de tentoonstelling te openen. Eerst stelde ze zich voor.  Ze was van 1990 redacteur van het Weekblad voor Deurne en van 2004 tot en met 2013 hoofdredacteur van het Weekblad voor Deurne en het Peelbelang. Door studie en de vele kunstreizen  leerde ze zonder vooroordelen te kijken naar de uitdrukkingsvormen van anderen. Kon ze kennis nemen van ideeŽn en een grotere wereld leren kennen. Hierna ging zij in op de tentoongestelde gereedschappen  en voorwerpen die te zien zijn in de vitrines. Het was een verrassend idee om nu eens niet de kunst tentoon te stellen maar de gereedschappen die nodig zijn om die kunst te realiseren. Zij raadde aan om zeker deze tentoonstelling te bezoeken. 

Jan Adriaans dankte de werkgroep voor deze bijzondere tentoonstelling. Hij kwam later nogmaals naar het heemhuis met de uitslag van de geslaagde Rabo Clubkascampagne.   

Met een glas wijn in de hand werd nog gezellig nagepraat.

Werkgroep Tentoonstellingen

Rob Berkvens