logo

Stationsstraat 73
5751 HC Deurne
T: 0493 320709
E: info@heemkundekringdeurne.nl
www.heemkundekringdeurne.nl

Bezoek ook:

deurnewiki.nl    docudeurne

Foto's van activiteiten van de Heemkundekring

Klik op een foto voor een vergroting en om alle foto's op deze pagina te bekijken.


Foto's 2018

Een impressie van de manifestatie Het begon op Vreekwijk op 17 maart 2018 

met in het decor een schilderij van De Pelikaan waarmee het voor onze heemkundekring veertig jaar geleden allemaal begon....


Alle medewerkers.
Vertelster: Annemarie Evers. Troubadour: Tonny Wijnands. Gemeentebestuur Deurne en Liessel: Leo van Berlo, Martien Sleegers, Henk Goorts, Jan van Lierop, Pieter Koolen, Hilko Mak, Jan Adriaans. Inwoners van Deurne en Liessel: Frans Evers, Annie Engelen, Jan Kessels, Gerard Kuijpers, Louis Litjens, Toon Althuizen, Theo van der Kant, Theo Engelen, Wim van Haandel, Mieke Evers, Corrie van Kessel. Regie: Frans van de Pas. Script: Frans van de Pas en Stefan van der Heijden. Productieassistenten: Joost de Haan en Annemarie Evers. Zaal en faciliteiten: Marcel van Bussel. Kleding: De Speledonckers Someren. Grime: Astrid Beerlage en Marion Manders. Met dank aan Dit Deurne van Ons. (Foto's: Nelly van Rijt)

Het cultuurhistorisch verhaal van Deurne

Start jubileumjaar met presentatie jubileummagazine op 1 januari 

Het eerste exemplaar van het 52 pagina's tellende magazine bij gelegenheid van het veertigjarig jubileum van onze heemkundekring werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2018 in het gemeentehuis door onze voorzitter a.i. Jan Adriaans overhandigd aan burgemeester Hilko Mak. Het magazine verscheen in een oplage van 15.000 exemplaren onder eindredactie van Nelly van Rijt en Pieter Koolen. Op donderdag 4 januari werd het huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Deurne.


Aan het magazine verleenden alle werkgroepen van onze heemkundekring hun medewerking, maar ook diverse anderen. Voor hen was er een presentje, zoals voor de familie van Marly van den Heuvel die met een foto van veertig jaar geleden en nu op het omslag stond en voor Marius van Deursen van Fotoclub Optika die de fotografie verzorgde. (Foto': Leny Hendriks en Nelly van Rijt)