logo

Stationsstraat 73
5751 HC Deurne
T: 0493 320709
E: info@heemkundekringdeurne.nl
www.heemkundekringdeurne.nl

Bezoek ook:

deurnewiki.nl    docudeurne

Foto's 2017

Cultuurhistorische wandeling langs Astense Aa 14 oktober 2017


Foto's: Nelly van Rijt

Eenmalige revival Moek

Nog enkele foto's van het eenmalige optreden van Moek op 28 oktober 2017. De foto's zijn beschikbaar gesteld door Leo Claessens.Vrijwilligersmiddag 17 september 2017; impressie


Foto's: Leny Hendriks en Nelly van Rijt

Heropening Heemhuis 10 september 2017

Foto's: Leny Hendriks; onderste rij Pieter Koolen

Dagexcursie Mijnmuseum en Abdij Rolduc op 1 juli 2017

Onderstaand een beeldverhaal van dit uitstapje. Achtereenvolgens: koffie met vlaai in de Daelhemergroeve, rondleiding door het Mijnmuseum in Valkenburg, klaar voor de uitstekende lunch in Brasserie Kasteel Schaloen en daarna het bezoek aan Abdij Rolduc in Kerkrade met achtereenvolgens de abdijkerk, de crypte, kloostergang, tuinen, de bibliotheek in rococostijl en de ontspanningsruimten van de priester- en diakenopleiding met het schilderij De Emausgangers van Harrie Koolen (Meersen 1904-Heerlen 1985); een gerenommeerd schilder die in Amsterdam en Limburg werkte. Na de Tweede Wereldoorlog schilderde hij nog steeds portretten maar ook de situatie van mijnwerkers en religieuze voorstellingen. Nadat Klaas Hendriks de rekening betaald had van ons laatste drankje in Brasserie De Kanunnik vertrokken we na een welbestede dag weer met de bus van Hebben naar Deurne. (Foto's: Nelly van Rijt) 

Het tekstverslag is te lezen op de pagina Nieuws.

Toevoeging: De kleine glas-in-lood ramen in de kerk stellen de H. Barbara voor, patrones van de mijnwerkers, en koning David met zijn lier. Het beeld is van de stichter van de abdij: Ailbertus van Antoing. In het ronde vloermoza´ek op het priesterkoor staan de traditionele wetenschappen afgebeeld. In het midden de belangrijkste, Filosofie, en om haar heen: Grammatica, Retorica, Dialectica, Musica, Aritmetica, Geometrica en Astronomia. Het grafmonument is dat van Walram III, hertog van Limburg en gestorven in 1226.Impressie expositie Maandag-Wasdag en meer foto's opening op 12 maart 2017

 

Foto's expositie: Pieter Koolen; foto's opening: Nelly van Rijt


Impressie ALV 20 februari 2017 met zilveren speld, afscheid en verkiezing


Achtereenvolgens ziet u van boven naar beneden: de uitreiken van de zilveren speld met oorkonde door Harrie Boot van Brabants Heem aan Leny Hendriks. De toelichting op het jaarverslag door voorzitter Rob Berkvens. De toelichting op het financieel verslag door penningmeester Jan Adriaans en de goedkeuring van dat verslag door Nico Docters van Leeuwen van de kascommissie. Het afscheid van de bestuursleden Henk van Straaten en Theo van Daele en van voorzitter Rob Berkvens. Het nieuwe bestuurslid Catrien van Heugten. Troubadour Gerard van Pol. (Foto's: Nelly van Rijt)

Impressie stagemiddag Archeologie 11 februari 2017


Nog enkele foto's van Louis Litjens van de stagemiddag Archeologie van Raijlo Steinbach,verzorgd door onze werkgroep Archeologie. Hij mocht zelf even de metaaldetector proberen. Amateurarcheoloog Andrew Jones liet hem een deel van zijn vondsten zien. Daarna werd het beekdal van de Astense Aa bezocht.

Foto's Romeinse vondst Limburgstraat in januari 2017

Foto's Nelly van Rijt en Anton Vissers; bericht ook in Nieuwsbrief februari