logo

Stationsstraat 73
5751 HC Deurne
T: 0493 320709
E: info@heemkundekringdeurne.nl
www.heemkundekringdeurne.nl

Bezoek ook:

deurnewiki.nl    docudeurne

Foto's 2016

Impressie voorleesavond 'Doe ze boks op' op 3 november 2016


Op bovenstaande foto's zijn de degenen die in het Toon Kortooms Park voorlazen uit het werk van Toon Kortooms in beeld gebracht. Het zijn vlnr en vbnb: Anita Rongen met gastheer Ed van de Kerkhof; idem; Simon van Wetten; Ingrid Kortooms met Ed van de Kerkhof en haar zus Rosemarie; Rosemarie Kortooms; Ingrid Kortooms; Jacintha Verhofstadt, Sylvia van den Eijnden en Lisette Mennen; Hans van Hoek.

Boekenmarkt 25 september 2016

Een kleine impressie van de gezellige boekenmarkt op 25 september in de tuin van ons heemhuis. Er werd zoals gebruikelijk tijdens een zondagmiddagopening met goed weer ook een spelletje gebeugeld. De foto's zijn van Leny Hendriks.Impressie van de vrijwilligersmiddag

Op zondagmiddag 4 september werden de vrijwilligers van onze heemkundekring gefêteerd door het bestuur en werd Theo van Daele met een overgrote meerderheid van stemmen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Het was een heel aangename en plezierige middag met tijd voor een praatje, een hapje en een drankje. (Foto's: Nelly van Rijt)7 september 2016:

Impressie van de excursie op 3 september naar het Dafmuseum


Foto's: Leny Hendriks. Verslag: Klaas Hendriks

7 juli 2016:

Impressie stadswandeling Zutphen met St.-Walburgiskerk en Librije


Foto's en verslag: Nelly van Rijt


28 juni 2016:

Impressie opening expositie Gezondheidszorg ten tijde van dokter WiegersmaZondagmiddag 26 juni werd de tentoonstelling in het heemhuis geopend door bestuursvoorzitter Ger Schinck van De Wieger. In vitrines wordt per thema aandacht besteed aan de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Deurne ten tijde van huisarts Hendrik Wiegersma. U kunt er ook veel 'oude bekenden' op wie inwoners van Deurne een beroep deden 'ontmoeten' . (Foto's Nelly van Rijt)

1 mei 2016:

Impressie van ingebruikname Schietbaan als toeristische pleisterplaats

Eerst met de vrijwilligers het resultaat van alle inspanningen nog eens bewonderen en dan een welverdiende borrel met hapje. Gastheer was de heer Popescu van Oro (midden). Links wethouder Nicole Lemlijn en rechts voormalig buurtbewoner Martien Mertens. Foto's: Nelly van Rijt.


3 april 2016:

Doelen voor Schietbaan De Barrier


Bij de afronding op zaterdag 2 april 2016 van het project Schietbaan De Barrier, het plaatsen van de door Peter van de Westerlo (rechts) ontworpen en gemaakte artistiek verantwoorde doelen, kwamen ook Klaas Hendriks (bij het linkerdoel) en Theo van Daele een kijkje nemen. Anton Vissers schilderde de strepen o de juiste plek. De 'wegwijzer' naar de recreatieve historische plek staat er al. Bezoekers worden op de schietbaan ook voorzien van historische informatie. Foto's: Pieter Koolen


14 maart 2016:

Impressie van de grote belangstelling bij de opening van de expositie: Textiel in Deurne
Links: Josée van der Loo heet de aanwezigen welkom bij de opening van de tentoonstelling: Textiel in Deurne. Rechts: Jo Koonings-van Bakel (links), oprichter van de voorloper van Koonings Bruid & Bruidegom en (tweede van rechts aan tafel) Ineke Ploegmakers-Wijnen, haar nicht en directeur van het huidige Koonings Bruid & Bruidegom.


Links: Bij wijze van opening knipt Ineke Ploegmakers niet een lintje door, maar een patroon. Rechts: Jo Koonings-van Bakel.


Links: mevrouw Piet de Martines van Atelier de Martines en Jan van Deursen. Rechts: mevrouw Bep Gijsbers-Köhnen, oprichtster van Atelier Decona.

Links: Midden voormalig directeur J. Meijer van Brakat en Artofil en zijn vrouw in gesprek met Rob Berkvens. Hun zoon Jacques is nu directeur van Artofil in Deurne. Rechts: Vaste strijkkracht van Koonings Bruid & Bruidegom, mevrouw Van Bakel-Martens, in gesprek met een bezoeker.

Links: Staand: Piet van Deursen in gesprek met een zoon van mevrouw De Martines en wethouder Nicole Lemlijn (rechts) met haar schoondochter. Rechts: Wandkleed dat Lena van der Zanden uit Deurne maakte van diverse garens van Brakat. Aan tafel Bernard Ploegmakers en Jan Koonings.


Links: Wethouder Nicole Lemlijn bekijkt samen met Pieter Gijsbers, zoon van oprichtster Bep Gijsbers van Decona, de vitrine die gewijd is aan het atelier.

Rechts: Carla Wassenberg-Markhorst, kleindochter van directeur Van Wees van Van Wees Tapijtfabriek, tekent het gastenboek in het heemhuis.

Foto's: Nelly van Rijt24 februari 2016:

Meer foto's ALV met afscheid Gerard van Houdt en lezing Hans van de Broek
1. De ALV op 22 februari werd gehouden in 't Trefpunt. 2. In een powerpointpresentatie van voorzitter Rob Berkvens met Gerard van Houdt aan de knoppen passeerde 2015 in foto's de revue.

1. Cor Slaats voert namens de kascommissie het woord. 2. Theo van Daele geeft een opsomming van het in 2016 geplande onderhoud- en restauratiewerk aan heemhuis en beugelbaan.

1. Gerard van Houdt hield een korte humoristische afscheidsspeech. 2. Hans van de Broek illustreerde zijn lezing over Heemkunde en Sprookjes met onderbouwende plaatjes.

Foto's: Nelly van Rijt23 februari 2016:

Meer foto's opening Toon Kortoomsjaar in het Toon Kortooms Park
1. Davy, Gerald en Angelique Willems van het Toon Kortooms Park openen de bijeenkomst op 21 februari. 2. Frans van de Pas en Tonny Wijnands zorgen voor muzikaal entertainment.
1. Onder de genodigden kinderen en kleinkinderen van Toon Kortooms. Op de voorgrond rechts dochter Rosemarie. 2. Rob Berkvens overhandigt D'n Uytbeyndel 88 aan de dochters van Toon Kortooms: Rosemarie (links) en Ingrid.
1. Ook voor Gerald Willems was er een exemplaar. 2. Het Toon Kortooms Park kreeg van het echtpaar Jan Kerkhof uit Beek en Donk een nog in het museum ontbrekend verhaal van Toon Kortooms aangeboden.

Foto's Leny Hendriks


15 februari 2016:

Wim Kivits vertelde in het heemhuis over 'zijn' KDO
Zondag 14 februari amuseerde Wim Kivits in het Heemhuis bezoekers van de tentoonstelling 75 Jaar KDO en Meer met zijn verhalen over 'zijn' KDO. (Foto: Rob Berkvens)


15 februari 2016:

Picknicktafels / ligbedden bij Schietbaan geplaatst

Zaterdag 13 februari zijn twee picknicktafels met opklapbare bankjes geplaatst bij de gerestaureerde Schietbaan De Barrier op het terrein van Het Rijtven van Oro aan de Oude Helmondseweg in Deurne. De picknicktafels staan symbool voor de ligbedden vanwaar op de doelen geschoten werd en bieden bezoekers en recreanten een aantrekkelijke rustplek. De doelen worden momenteel gemaakt door leerlingen van de Hub van Doorneschool.

De Schietbaan werd in 2013 geopend, maar door geldgebrek lieten de picknicktafels op zich wachten. Mede dankzij een prijs van 1.000 euro van het Peelnetwerk voor behoud van het cultureel erfgoed zijn ze nu gerealiseerd. De leden Hans van Hoek, Theo van Daele, Peter van de Westerlo (met kennis Willie Boerenkamp) en Thom van der Straaten stroopten er de mouwen voor op. En natuurlijk moesten de 'jongens' toen even proberen hoe het lag... De foto's zijn van Pieter Koolen.

9 februari 2016:

Ons Heemhuis heeft een nieuwe kap

In de eerste week van februari is hard gewerkt aan het dak van ons Heemhuis. Dakspanten werden waar nodig vervangen en het dak kreeg nieuwe pannen. Intussen gaan de werkzaamheden op de bovenverdieping door. Deze verdieping krijgt een nieuwe indeling nadat wanden en vloer zijn aangepakt. Voor de Oudheidkamer komen er een fotografiehoek voor het digitaal vastleggen van objecten en een opbergsysteem. Hieronder een fotoreportage van Theo Vosmeer van de werkzaamheden.