Foto- en filmavondavond 20 november 2019

Vrije tijd in vroege dagen

• Wanneer: Woensdag 20 november 2019, aanvang 20.00 uur
  • Waar: Cultuur Centrum Martien van Doorne, kleine zaal, Martinetplein 1

Hans van Hoek van de werkgroep Beeld en Geluid van de heemkundekring Deurne geeft deze avond de toelichting bij de foto’s uit het archief. Hoe gingen mensen met hun vrije tijd om in vroeger dagen? Wat deed men in een tijd dat er nog nauwelijks radio was, helemaal geen TV en zeker geen internet en mobieltjes?

Behalve dat u oude bekenden en familie terug kunt zien op de foto’s, kunt u ons ook helpen. Het komt natuurlijk voor dat wij niet alle namen hebben van de mensen op de foto’s die u te zien krijgt. Herkent u iemand die op de foto staat? Met uw hulp krijgen wij het archief Beeld en Geluid compleet!

Na de pauze wordt er een film gedraaid. U maakt dan virtueel één van de wandelingen mee met René Bastiaanse. Enkele jaren geleden zond Omroep Brabant deze serie uit. Vanavond bezoekt u de Peel, Helenaveen, Griendtsveen en Deurne. De moeite waard!

Voor leden van de heemkundekring is de toegang voor deze foto- en filmavond gratis, niet-leden betalen € 2.50. Graag tot ziens op woensdag 20 november!

Werkgroep Lezingen en Excursies