Stationsstraat 73

Bezoek ook:

deurnewiki.nl    docudeurne

Heemkundekring verwelkomt graag Vrienden

Vanaf haar ontstaan in 1978 heeft Heemkundekring H.N. Ouwerling met betrekking tot de Deurnese geschiedenis een enorme hoeveelheid kennis opgedaan en oude gebruiksvoorwerpen, kranten, boeken, bidprentjes etc. verzameld. Zo staat de bibliotheek in ons heemhuis bijvoorbeeld boordevol beschikbare informatie, is steeds een selectie van de collectie oudheidkundige voorwerpen te zien in de Oudheidkamer op zolder en archeologische vondsten in de Archeologiekelder. Ons Heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne heeft hiervoor in 2016 en 2017 een ingrijpende renovatie en herinrichting ondergaan.  Kortom, het heemhuis is weer up-to-date voor een actieve vereniging als de onze.

Daarnaast wordt door de inzet van nieuwe media en duurzame digitale opslag de beschikbare historische informatiesteeds verder ontsloten voor het publiek en bewaard voor de komende generaties. Sinds 1996 beschikt onze vereniging voor archivering en onderzoek over een intern Digitaal Historisch Archief (DHA = DocuDataDeurne).

Sinds 2010 ontsluit onze heemkundekring, als eerste heemkundekring in Nederland, de geschiedenis van Deurne voor het publiek met de digitale historische encyclopedie www.deurnewiki.nl. Deze voor iedereen toegankelijke kennisbank trekt tussen de 1.000 en 1.500 unieke bezoekers per dag.
Voor het delen van kennis maakt de heemkundekring tevens gebruik van sociale media als Twitter en YouTube. Informatie over onze vereniging zelf is beschikbaar via onze website www.heemkundekringdeurne.nl.

Via onze Vriendenkring, bestaande uit particulieren, organisaties en bedrijven die jaarlijks een financiële, belastingtechnisch aantrekkelijke bijdrage schenken, wil het bestuur extra middelen genereren. Geld, waarmee onze heemkundekring in staat is om de steeds stijgende exploitatiekosten van onze informatievoorzieningen te blijven dragen en investeringen te doen om die voorzieningen in de ‘lucht’ te houden. Wij willen ook graag nog meer inzetten op communicatie en presentatie, op het opbouwen van een audiotheek, het vastleggen van creatieve en kunstzinnige uitingen en interactieve educatieve programma’s. Allemaal ten behoeve van het bewaren en toegankelijk maken van uw cultuurhistorisch erfgoed en dat van volgende generaties!

Onze Vrienden steunen dus niet alleen de heemkundekring, maar tevens de hele Deurnese gemeenschap, inclusief die van de kerkdorpen, van nu en van de toekomst.

Ons bestuurslid Leny Hendriks coördineert e.e.a. ten behoeve van de groei van onze Vriendenkring. U kunt haar bereiken via tel. 0493-314303 of per e-mail pr@heemkundekringdeurne.nl
Meer informatie vindt u op onze site www.heemkundekringdeurne.nl onder de button Vrienden.
Ik hoop u binnenkort als Vriend van Heemkundekring H.N. Ouwerling te mogen begroeten. Graag tot dan,

Jan Adriaans interim-voorzitter